tiistai 3. syyskuuta 2013

Jotain muutakin kuin ...



... piirustuksia.

Terveisiä pohjoisen pihalta!

Varastonseinän villiviinimme on vielä aivan vihreä, etelämpänä,
lomalla Pohjois-Savossa ja Kainuussa,
oli syysvärit jo paljon pidemmällä erilaisissa lehdistöissä, puissa.
Liekö kuivuus siellä, toisaalta meidän kunnassa on ollut metsäpalovaroitus jo pitkälti toista kuukautta, jos ei kaksikin.
Ehkä runsas yökosteus kastelee kun esim. pelargoniatkin olivat mullaltaan rutikuivia, mutta hyvin voivia.















































Lampare kukoistaa edelleen oranssina, kehäkukkia enimmäkseen.
Saniaiset ovat kauttaaltaan ruskistuneet.






































Köynnöksen lehdet ovat lähes luumunväriset,
kukkia runsaasti ja lisää pukkaa.












































Mulla on ollut porkkanapropleemi!

Olisiko Oivariinin tv-mainos,
jossa nainen paistaa porkkanoita,
heittää päälle jotain yrttiä ja
syödä napostelee niitä puutalon portailla ystävänsä kanssa.
Olen yrittänyt selvittää tuota yrttiä!

Tiedän, että paistettu porkkana on hyvää!
Ensinnäkin en ole koskaan muistanut ostaa porkkanoita ja
nyt kun viimein muistin, kauppa oli sellainen,
jossa ei ollut kunnon hevi-osastoa.
Niinpä kaivelin kotona maustejemmaani ja
allakuvatun kaltaisia todennäköisiä mausteita löysin.
Noh, eihän ne vastaa tuoretta yrttiä,
mutta yritin maistella sopivinta.

Ja nams, testini voitti korianteri!
Jahka ensi kerralla muistan ostaa molempia, tuoreena.
Olisiko kellään parempaa vaihtoehtoa?!





4 kommenttia:

anneaulikki kirjoitti...

Ihanan kesäisiä kukkakuvia ♥ En ole vielä kokeillut noita paistettuja porkkanoita, vaikka mainoksen nähdessäni aina mietinkin kokeilevani ;) En siis osaa antaa parempaa vinkkiä yrttien osalta , mutta kiitos näistä !

Uuna kirjoitti...

Minulla jo villiviini punertaa vähän. Ja porkkanoita olen syönyt koko kesän, monessa muodossa. Nyt uudet porkkanat ovat kerrassaan ihania. Minä laitan wokkiin myös sipulia, selleriä ja sitruunamelissaa. Usein myös hiukan lipstikkaa.

Pike kirjoitti...

Kiitokseni kommenteista!

Anneaulikki, kannattaa paistaa ja maistaa.

Uuna, sitruunamelissa kuulostaisi sopivalta, toisaalta en tiedä miltä lipstikka maistuu.

Kiiris kirjoitti...

Ihana puutarha ja nam!