torstai 23. syyskuuta 2010

Hullut harrasteet

Luulisi että mun ikäisellä naisella olisi muutakin tekemistä kuin päntätä geometrisia laskuja päähäni, ihan huvikseen. Tai ei se ole ihan pänttäämistä, paremminkin preppaamista, olen aina pitänyt kaikenlaisista laskuista, mutta tällaisia olen opetellut aiemmin neljäkymmentä vuotta sitten ja varsin vähäisesti tarvinnut myöhemmin, muuta matematiikkaa kyllä.

Ihan yhden geometrian opuksenkin ostin ja lisää pähkäiltävää olen etsinyt netistä. Näiden parissa aika kuluu ... ihanasti, paljon tehtäviä odottaa laskijaansa.

Paha vain että mun tapani on ollut aina laskea hieman omin neuvoin, helpomman kaavan mukaan, loogisesti oikoen. Jo aikoinaan sekoitin opettajien pasmat kun laskin tavoillani mm. kokeissa. Mutta kun lopputulos oli oikein ja pystyin perustelemaan tapani, ei opet voineet kuin hyväksyä, tapojani eivät aina täysin ymmärtäneet. Silloin lapsena en sitä oikein käsittänyt mutta nyt tajuan että he olivat kaavoihinsa kangistuneet ... kaavoihin todellakin ... matemaattisiin kaavoihin etenkin.

Joka tapauksessa tykkään laskea ja pohtia ... tällaisiakin.
Noh, olihan mulla ideakin, lentävä sellainen, josta tämän innostuksen sain tai paremminkin herätin jälleen henkiin. Ja lisää hulluja ideoita ...
Mietin tässä illalla ajatuksentasolla graafisena käyränä päivän tehokkuuttani ja inspiraatiokäyrääni. Ne eivät todellakaan kulje käsikädessä, kuinka ne saisi kohtaamaan toisensa ja mitä siitä seuraisi.

Kello on jo paljon, nukkumaan pitäisi mennä jotta olisi töissä tehokas, mutta kun ne inspikset iskee alkuyöstä eli nyt alan olla siinä mielessä parhaimmillani. Vastikään jollekulle totesinkin että minkälainen yövuorolainen olisin näin yökukkujana. Toisaalta inspiraatiot ovat luovia oivalluksia ja nehän eivät ole kaikissa töissä pelkkää plussaa.

Ehkä hetki vielä graafisten käyrien tai geometrian kimppuun ... hyvää yötä!

Lisäys
Ja niinpäs vain tämän teinkin, hih, inspis- ja tehokäyrät!
Että ottaa pattiin kun en äkkiseltään muistanut kuinka kaavio tekaistaan oikealla ohjelmalla, hrrrr!
Vaan onnistuupa tämä näinkin ... omin avuin taas oikaisten.

Vaakalinjassa kelloajat,
pystyssä pisteytys


Kaikkea sitä!
Uudestaan ... Hyvää yötä, nyt on ihan pakko panna maate, klo soi puoli seitsemän!

4 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

No, Jestas! Sulla ei dementia ihan olan takana vainoo, kun tommonen harrastus sulla on. Mä oon kahden matikan open äiti, ja ite täysi pöljä, kun matikasta puhutaan. Sairaanhoitokoulun lääkelaskentakin oli tulta ja tervaa...ja kyllä aivan anhiton oon noilta taidoiltani. Vaan onneksi ihmisen ei tartte kaikkee osatakkaan! Onneksi :)

Pike kirjoitti...

Ei tartte ei ja mulla sitä aihetta riittä vaan enpä viitsi monitaituriksi alkaakaan, onnellisempaa näin.

Kiitos Tuksu!

Tekosyy kirjoitti...

Hienot käppyrät. Minulle matematiikka on ihan kauhistus ;-)

Pike kirjoitti...

Mä väsäisin ja tulkitsisin noita tilastoja vaikka kuinka jos aikaa olisi, onneksi ei ole, ei kotona eikä töissäkään, joihin nuo kyllä hyvinkin matsais.

Kiitos Tekosyy pistäytymisestä!