perjantai 29. lokakuuta 2010

Ken vanhoja muistelee ...

sitä tikulla silmään!
Vai kuinka se menikään.
Siitä huolimatta ....
Näiden kuvien ottohetket muistan yhä hyvin.

Olisinko mie juuri saanut vanhemmilta veljiltä perityn pyörän käyttööni.
Ei mahtanut olla mikään tehdasvalmisteinen ja varmaan se oli mua varten maalattu punaiseksi. Erityisen ylpeä olin tuosta vaneerista tehdystä "tarakasta".
Neuletakki oli juuri valmistunut, vaaleansininen,
hattu oli huopaa ja sinapinkeltainen, hame tummansininen ja kengät punaiset.
Ikää mulla 4 ja puoli vuotta.

Ja aah sitä riemua, kun hiihtoloman ajaksi menimme mökille.
Poikien paidat olivat sinistä ja vaaleanharmaata,
mulla punainen ja valkoinen
sekä kerrassaan ihana harmaa lammashattu.
Olin tuolloin ekaluokkalainen -61.
Alla kuvassa olen vähän mörtsillään. Mie olen aina joko halunnut tai sitten en yhtään, että mua kuvataan, niin vieläkin.
Olisiko vakavan ilmeen syynä se, että mua harmitti, kun jaloissani oli ruskeat kengät ja nehän ei mun mielestä sopinut vaatetukseen ei sitten yhtään. Muistan kun upotin ne mahdollisimman syvälle ruohon sekaan. Neule oli vaalealila valkoisin kuvioin ja hame vispipuuronvärisen jakkupuvun alaosa.
Ikää mörtsikällä on 10 vuotta.

Isoveli otti usein kuvia, joihin ehdin jopa poseerata mieleni mukaan.
Kuva mökkirannasta vuodelta -65.
Yllä vihreä velourtakki ja vaaleanruskeat hiihtarit.
14-vuotiaan poseerauksia kotikaupungin siluetti takana.
Tuo on vappumekoksi ommeltu, satiinimainen kangas erisävyisin vihrein kuvioin.Sitten alkoi kai aikuisuus! Liikut olivat sen mukaisia että mua vaadittiin hankkimaan henkkarit v. -71.

3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Nyt ei kyllä tikulla silmään Pikeä viilata, ei!! Ihanat kuvat oot taas esille laittanut. Ekassa kuvassa tuo pyörä on kyllä ihana. Kolmipyöräinen ja eikös siinä takana ole jonkinlainen missä voi tavaraa kuljettaa. Mulla oli pienenä samantapainen kolmipyörä. ja takana kulki lelut ja nuket.

Soile kirjoitti...

Hih; jälleen vanhoissa valokuvaustavoissa yhtäläisyyttä! Meillä on just tuollainen "hiihtäjä-kuva" meidän pojista. Minähän olen kuusi-lapsisen perheen ainoa tytär; toiseksi nuorin ja meidän neljästä vanhemmasta pojasta on just tuollainen HIIHTÄJÄT RIVISSÄ-valokuva;)

Pike kirjoitti...

Kiitos kommenteista Liisa ja Soile!

On noita kuvia vaan niin kiva väliin katsella ja muistella ja onhan niitä vaikka kuinka lisää, mutta nämä oli valmiita skannauksia.

Kyllä ne trendit on aina olleet olemassa, valokuvaposeerauksissakin, jossain nähty ja itsekin tahtoo samanlaista, ihan kuin ... kyllä sä tiedät mitä tarkoitan ...

Kivaa viikonloppua kumpaisellekin!